Ademende bal: Een revolutionaire innovatie tegen angst en piekeren

MMatthijs 8 september 2023 19:13

Wetenschappers hebben een 'ademende' bal ontwikkeld die angstgevoelens drastisch kan verminderen. Deze innovatie biedt hoop om de mentale gezondheid op een toegankelijke en effectieve manier te verbeteren.

Ademende bal tegen angstgevoelens

Een opwindende nieuwe ontwikkeling in de wereld van de mentale gezondheidszorg is de 'ademende' bal. Deze innovatie wordt geprezen om zijn vermogen om angstgevoelens met maar liefst 75 procent te verminderen en een schild te bieden tegen piekeren. De bal werkt door het ritme van de ademhaling van de gebruiker te volgen, hierdoor biedt het een tastbare, fysieke manier om te focussen op ademhaling, een bekende techniek om angst te verminderen.

De uitvinder van de 'ademende' bal, Alexz Farrall, student aan de Universiteit van Bath, heeft deze baanbrekende technologie ontwikkeld om een fysieke representatie van de ademhaling te creëren. Middels sensoren registreert de bal het ademhalingsritme van de gebruiker en zet uit en krimpt het in datzelfde ritme, waardoor men de luchtstroom kan voelen en zien. Hierdoor wordt ademhalingsbewustzijn versterkt en biedt het gebruikers een tastbaar middel om te focussen op hun ademhaling.

Wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van de bal

Het potentieel van de 'ademende' bal is in experimenten aangetoond. Deelnemers die de bal gebruikten, zagen hun angstgevoelens met gemiddeld 75 procent afnemen, aanzienlijk meer dan de 31 procent reductie bij de deelnemers die alleen naar een meditatie-app luisterden. Dit onderstreept het potentieel van de bal als een effectief hulpmiddel in de strijd tegen mentale gezondheidsproblemen.

Ademende bal: nuttig in zowel klinieken als thuis

De visie van Farrall is dat de 'ademende' bal zowel in klinische settings als bij mensen thuis gebruikt kan worden. Door het verbeteren van de concentratie bij meditatie-oefeningen en het reguleren van emoties, kan de bal een waardevolle toevoeging zijn in zowel professionele gezondheidszorgomgevingen als in het dagelijkse leven.

Hoewel de 'ademende' bal al veelbelovende resultaten heeft geleverd, is er nog meer onderzoek nodig voordat deze op grote schaal kan worden toegepast. Farrall is van plan om de bal verder te ontwikkelen, met als doel een draadloze versie te creëren die verbonden kan worden met een smartwatch. Dit zou de bruikbaarheid en toegankelijkheid van de bal aanzienlijk verhogen, waardoor deze overal en altijd kan worden gebruikt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.