Eerste mosselen geoogst van Colruyts innovatieve zeeboerderij

SSara 27 juli 2023 07:01

De Belgische supermarktketen Colruyt heeft de eerste mosselen geoogst van zijn innovatieve zeeboerderij voor de kust van Nieuwpoort. De zeeboerderij, de eerste in de Belgische Noordzee, is een stap in de richting van duurzame voedselproductie.

De realisatie van Colruyts zeeboerderij

Het was geen gemakkelijke weg naar de realisatie van Colruyts zeeboerderij. Maar na veel pogingen heeft de retailgroep nu de eerste tastbare resultaten van zijn inspanningen op het gebied van aquacultuur: authentieke West-Vlaamse mosselen. Deze zijn meteen goed ontvangen en geapprecieerd door de consumenten.

In 2022 begon Colruyt Group met de bouw van een baanbrekende zeeboerderij, de eerste op de Belgische Noordzee. Het doel van de groep is om in de komende maanden ongeveer 10 tot 15 ton hangcultuurmosselen te oogsten en aan te bieden aan de markt. Dit markeert een belangrijke stap voor de retailgroep in de richting van hun duurzaamheidsdoelen.

Het potentieel van duurzame voedselproductie

Deze eerste oogst van Belgische mosselen is een significante ontwikkeling voor de economie van de Noordzee. Met Europa dat 70% van zijn zeevoeding importeert, is er enorm veel potentieel voor duurzame voedselproductie aan onze eigen kust. Dit is slechts het begin van wat we met aquacultuur willen bereiken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.