Eeuwig jong? Harvard-wetenschappers vinden mogelijk anti-verouderingsmiddel

SSara 19 juli 2023 16:44

Harvard-wetenschappers hebben een mogelijke methode ontdekt om veroudering tegen te gaan. Ze hebben een 'chemische cocktail' ontwikkeld die zowel lichamelijke als geestelijke aandoeningen zou kunnen behandelen en menselijke cellen zou kunnen verjongen.

Leeftijdsomkering mogelijk met chemische cocktail

Dr. David Sinclair, een gerespecteerde onderzoeker aan de Harvard Universiteit, deelde onlangs spannend nieuws via zijn Twitter-account. Hij onthulde dat zijn team een 'chemische cocktail' heeft ontwikkeld die mogelijk de sleutel tot leeftijdsomkering kan zijn. Deze doorbraak is een grote stap naar betaalbare verjonging van het hele lichaam, en een spannende ontwikkeling in de medische wereld.

De cocktail is een combinatie van vijf tot zeven middelen, waaronder valproïnezuur, tranylcypromine en pramipexol. Deze medicijnen zijn normaal gesproken alleen op recept verkrijgbaar, en zijn in het verleden succesvol gebruikt om aandoeningen zoals beroertes, depressie en Parkinson te behandelen. Buiten deze behandelingsmogelijkheden, geloven de onderzoekers dat deze combinatie van middelen ook het verouderingsproces kan tegengaan en menselijke cellen kan verjongen.

Veelbelovende resultaten in dierproeven

Het onderzoeksteam van Dr. Sinclair heeft de cocktail al getest op muizen en apen, met indrukwekkende resultaten. Binnen een week waren er al tekenen van verjonging zichtbaar. Tests op de oogzenuw, hersenweefsel, nieren en spieren toonden verbeterd zicht en een langere levensduur bij muizen aan, en ook verbeterd zicht bij apen. Het team is nu bezig met de voorbereidingen om de cocktail op mensen te testen, wat een spannende volgende stap is in dit onderzoek.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.