Eindhovense wetenschappers bereiken recordsnelheid in digitale communicatie

SSara 26 december 2023 07:46

Eindhovense onderzoekers van de Technische Universiteit hebben een nieuw wereldrecord gevestigd door een digitaal bestand te verzenden met een snelheid van 22,9 petabits per seconde, een snelheid die ongeveer 20 keer het wereldwijde internetverkeer per seconde vertegenwoordigt.

Eindhovense onderzoekers vestigen snelheidsrecord

Een team van Eindhovense wetenschappers heeft een nieuw record gevestigd in de wereld van digitale communicatie. Ze hebben een digitaal bestand verzonden met een snelheid die nog nooit eerder is bereikt: 22,9 petabits per seconde. Dit is een mijlpaal in de wereld van data-overdracht en een grote stap voorwaarts in de snelheid van digitale communicatie.

Ongekende snelheid in digitale overdracht

De snelheid waarmee het digitale bestand werd verzonden is werkelijk verbazingwekkend. Om een idee te geven: 22,9 petabits per seconde is een snelheid die ongeveer 20 keer het wereldwijde internetverkeer per seconde vertegenwoordigt. Met andere woorden, het is alsof een miljard mensen tegelijkertijd Netflix-streams bekijken of tien miljard mensen individuele HD-videogesprekken voeren.

Volgens Okonkwo kunnen deze extreem snelle verbindingen helpen om meer mensen toegang te geven tot het internet. Bovendien openen ze de deuren voor nieuwe toepassingen, zoals kunstmatige intelligentie. Deze technologie verbruikt veel bandbreedte en daarom is een hoge overdrachtssnelheid essentieel. Deze vooruitgang kan dus een grote impact hebben op de verdere ontwikkeling van AI en andere bandbreedte-intensieve technologieën.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.