Feestdag voor Bitcoiners: Infinity Day viert schaarste in contrast met onbeperkte fiatgeldhoeveelheid

MMatthijs 22 augustus 2023 01:02

Op 21 augustus, vieren Bitcoiners wereldwijd de Infinity Day. De dag is een eerbetoon aan het concept van schaarste, ter contrast met het oneindige aanbod van fiatgeld. De bedenker van deze viering, Knut Svanholm, ziet dit als een viering van de beperkte hoeveelheid van 21 miljoen Bitcoin in tegenstelling tot het oneindige aanbod van fiatgeld.

Wat is Infinity Day?

Vandaag is het een speciale dag voor de Bitcoin-gemeenschap - het is Infinity Day. Deze dag viert het concept van schaarste in contrast met een eindeloze geldhoeveelheid. De datum, 21 augustus, is niet willekeurig gekozen. Het verwijst naar de maximale 21 miljoen Bitcoin die er zullen bestaan, in tegenstelling tot de oneindige voorraad fiatgeld.

Knut Svanholm en de 21/8 regel

Het concept van de Infinity Day is bedacht door Knut Svanholm, een fervent Bitcoin-voorstander die al jarenlang pleit voor de viering van 21/8. Dit refereert aan het plafond van 21 miljoen Bitcoin dat ooit zal bestaan, een fel contrast met de oneindige geldhoeveelheid in de wereld van het fiatgeld.

Vieringen en initiatieven op Infinity Day

De viering van Infinity Day inspireert diverse initiatieven binnen de Bitcoin-gemeenschap. Bitcoiners kopen massaal 21.000 sats (de kleinste eenheid van Bitcoin) om de limiet van 21.000.000 te vieren. Daarnaast geven veel Bitcoin-gerelateerde bedrijven op deze dag 21% korting op hun producten of diensten, bijvoorbeeld tickets voor de Bitcoin-conferentie in Miami.

In zijn boek 'Bitcoin: Alles gedeeld door 21 miljoen' belicht Svanholm de mogelijke impact van een schaarse geldstandaard op de wereld. Hij exploreert thema's zoals economie, speltheorie, wiskunde, filosofie en meer, en sluit het boek af met de grootste paradigmaverschuiving in de samenleving: Bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.