Get ready om te wensen: Leoniden meteorenzwerm laat de hemel stralen met vallende sterren!

MMatthijs 11 november 2023 23:16

Voor alle sterrenkijkers en wensmakers daarbuiten, de meteorenzwerm Leoniden is onderweg om ons een spectaculaire show van vallende sterren te geven bij een donkere en heldere hemel. Lees verder om te weten wanneer je de beste kans hebt om ze te zien.

Leoniden meteorenzwerm veroorzaakt sterrenregen

Bereid je voor op een visueel spektakel, want de meteorenzwerm Leoniden is op weg naar ons. Als de omstandigheden gunstig zijn, kun je komende week een schouwspel van vallende sterren verwachten. De Leoniden bereiken op 18 november hun hoogtepunt en zullen dan de hemel verlichten met hun snelle meteoren die opvallende, lichtende sporen achterlaten.

Beste omstandigheden om meteoren te observeren

Wil je het meeste halen uit de Leoniden meteorenzwerm? Zorg dan voor een donkere en heldere hemel, want dan kun je ongeveer 20 tot 30 meteoren per uur zien. En als je echt een sterrenkijker bent, ga dan naar een afgelegen plek met minimale lichtvervuiling. Hier kun je tot vier keer zoveel meteoren waarnemen!

Beste tijdstip om de Leoniden te bekijken

Zet je wekker maar vast, want het beste moment om de Leoniden te bekijken is rond 5 uur 's ochtends. Dit is een paar uur voordat de zon opkomt. De piek van de meteorenzwerm valt in de nacht van 17 of 18 november, dus dat wordt een nacht van sterrenkijken en wensen doen!

Natuurlijk speelt het weer ook een grote rol bij het kijken naar de sterren. Het is nog onzeker hoe het weer eruit gaat zien, maar het lijkt er niet op dat we een droge periode tegemoet gaan.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.