Google Zoeken en Lens krijgen educatieve functies voor wiskunde en wetenschap

SSara 1 november 2023 16:17

Google heeft updates uitgerold voor Google Zoeken en Google Lens, waardoor gebruikers hulp krijgen bij het oplossen van wiskundige problemen en het begrijpen van complexe wetenschappelijke onderwerpen. Met de nieuwe toevoegingen kunnen gebruikers rekenproblemen en wetenschappelijke informatieve interactieve 3D-diagrammen opzoeken en verkennen.

Hulp bij wiskundige problemen en wetenschappelijke onderwerpen

Google streeft ernaar zijn producten te integreren in alle aspecten van het dagelijks leven van gebruikers. De recente updates van Google Zoeken en Google Lens zijn ontworpen om gebruikers hulp te bieden bij diverse taken, van het oplossen van gecompliceerde wiskundige problemen tot het begrijpen en verkennen van complexe wetenschappelijke onderwerpen. Via Google Zoeken kunnen gebruikers nu specifieke rekenproblemen en integralen opzoeken, terwijl Google Lens een som kan inscannen en stapsgewijs kan uitleggen. Bij woordproblemen kan de zoekmachine helpen door gebruik te maken van Google's taalmodellen.

Naast hulp bij rekenproblemen, biedt Google nu ook interactieve 3D-diagrammen aan over een breed scala aan wetenschappelijke onderwerpen, waaronder biologie, scheikunde, natuurkunde en astronomie. Met deze diagrammen kunnen gebruikers complexe onderwerpen op een speelse manier verkennen. Ze kunnen bijvoorbeeld moleculen, cellen en hele planeten verkennen door ze rond te draaien en in te zoomen op de materie. Deze functies zullen eerst beschikbaar zijn op de desktopversies van Google Zoeken, maar later ook verschijnen in de mobiele apps die Google beheert.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.