Hoe Laborelec en Engie de energietransitie vormgeven

MMatthijs 19 oktober 2023 07:02

Wetenschappers van Laborelec, een onderdeel van energieproducent Engie, zijn volop bezig met het vormgeven van de energie van morgen. Hun onderzoek focust zich op innovatieve technologieën zoals drijvende zonnepanelen, nieuwe batterijtypes en slimme laadnetwerken voor elektrische wagens.

Minister bezoekt cruciaal energie-onderzoekscentrum

Vandaag brengt de Federale minister van Energie, Tinne Van der Straeten, een bezoek aan Laborelec. Dit onderzoekscentrum maakt deel uit van Engie en speelt een belangrijke rol in de vormgeving van de energie van morgen in België. Gelegen in de natuur van Linkebeek, is Laborelec een verborgen parel in de wereld van innovatieve energieoplossingen.

Laborelec onderzoekt innovatieve energietechnologieën

Laborelec concentreert zich op onderzoek naar hoogtechnologische energieoplossingen. De focus ligt op onder andere drijvende zonnepanelen, nieuwe typen batterijen, volledig recycleerbare wieken voor windturbines en slimme laadnetwerken voor elektrische auto's. Deze innovaties zijn cruciaal om de transitie naar duurzame energie mogelijk te maken.

Laborelec heeft zich in de loop der jaren gevestigd als een prominente speler in de energietransitie. Het bewijs hiervan is de recente aanwerving van 40 nieuwe experts, voornamelijk jonge wetenschappers en onderzoekers uit België en het buitenland. Zij zijn hard aan het werk om de energie van morgen vorm te geven.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.