Indiase robot ontdekt aanwezigheid van zwavel en andere elementen op maan's zuidpool

SSara 30 augustus 2023 14:47

Een Indiase robot heeft de aanwezigheid van verschillende elementen, waaronder zwavel, op de zuidpool van de maan bevestigd. De ontdekking is gemaakt tijdens een verkenningstocht door de robot 'Pragyan'.

Ontdekking van zwavel en andere elementen

Een opmerkelijke ontdekking is gedaan op de zuidpool van de maan. De Indiase mobiele robot 'Pragyan' heeft bevestigd dat er zwavel aanwezig is op deze locatie. Deze robot is momenteel op een verkenningstocht op het oppervlak van de maan, waarbij hij naast zwavel ook andere elementen zoals aluminium, calcium, ijzer, chroom en titanium heeft ontdekt. Dit nieuws werd bekendgemaakt door de Indiase ruimtevaartorganisatie ISRO.

Eerste metingen van de elementaire samenstelling

Het Inductively Coupled Plasma Spectrometry-instrument aan boord van de Chandrayaan-3 heeft de eerste metingen uitgevoerd van de elementaire samenstelling van het oppervlak in de buurt van de zuidpool van de Maan. Volgens ISRO bevestigen deze metingen ondubbelzinnig de aanwezigheid van zwavel in het gebied, iets wat niet mogelijk was (om te meten) met de instrumenten aan boord van de satellieten.

Op 23 augustus heeft India een historische mijlpaal bereikt. De Indiase maanlander Chandrayaan-3 landde succesvol op de zuidpool van de Maan, een gebied dat tot nu toe onontgonnen terrein was voor de mens. Met deze prestatie voegt India zich bij een selecte groep landen die succesvol op de Maan hebben kunnen landen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.