ING verwerft minderheidsbelang van 30% in IT-bedrijf TCOG

SSara 4 oktober 2023 14:02

ING heeft een minderheidsbelang van 30% genomen in de IT-dienstverlener TCOG. Het bedrijf, met hoofdzetel in Turnhout, bedient meer dan 225 bedrijven en heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer 14 miljoen euro.

ING investeert in IT-dienstverlener TCOG

ING, de bekende bank, heeft een significant minderheidsbelang verworden in de IT-dienstverlener TCOG. Dit bedrijf, met zijn hoofdzetel in Turnhout, België, biedt zijn diensten aan meer dan 225 bedrijven. Met deze nieuwe investering breidt ING zijn invloed uit in de IT-sector.

TCOG is al meer dan een decennium een prominente speler in de IT-sector, gespecialiseerd in het leveren van diensten aan kmo's. Met kantoren in Turnhout en Gent biedt de onderneming een breed scala aan IT-diensten, met een bijzondere focus op de retail- en groothandelssector. Sinds 2013 hebben ze ook een groeiende aanwezigheid in Nederland, met een hoofdzetel in IJsselstein.

Consolidatie van TCOG België en Nederland

Voorheen opereerden TCOG België en TCOG Nederland als afzonderlijke juridische entiteiten, met verschillende aandeelhouders. Echter, deze zijn nu samengevoegd tot één entiteit, de TCOG Holding. Hierin heeft ING een minderheidsbelang verworven, daarbij het strategisch belang van deze consolidatie en investering benadrukkend.

Groeiambities van TCOG en investeringsstrategie van ING

Met de nieuwe injectie van kapitaal door ING, heeft TCOG de ambitie om verder te groeien in de Benelux en omliggende landen. Deze investering is de derde van ING België in het afgelopen jaar, wat aantoont dat ING zijn investeringsactiviteiten verhoogt, vooral in de IT-sector.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.