LEGO eert beroemde wetenschapper met gratis set

SSara 29 oktober 2023 22:31

LEGO komt met een speciale set ter ere van de beroemde wetenschapper Galileo Galilei. Bij aankopen van meer dan 130 euro in de LEGO Store ontvang je deze unieke set, ontworpen door een LEGO-fan, gratis.

Gratis LEGO-set bij aankopen van meer dan €130

Voor LEGO-liefhebbers is er weer een reden om de portemonnee te trekken. Van 1 tot 13 november biedt de online LEGO Store een speciale set aan ter ere van de beroemde wetenschapper Galileo Galilei. Bij bestedingen van meer dan 130 euro krijg je deze unieke set, beter bekend als LEGO Ideas 40595 Tribute to Galileo Galilei, gratis zolang de voorraad strekt.

Fan-ontworpen set wint STEM-wedstrijd

Deze unieke set is niet zoals de gebruikelijke LEGO-cadeautjes. Het is namelijk ontworpen door een fan en werd vorige zomer de winnaar van een STEM-wedstrijd. In deze competitie daagde LEGO zijn fans uit om hun eigen wetenschappelijk geïnspireerde modellen te ontwerpen. Het feit dat Galileo Galilei als winnaar uit de bus kwam, lijkt dan ook meer dan gepast, gezien zijn status als astronoom, filosoof, natuurkundige en wiskundige.

Galileo's werkkamer in miniatuur

De LEGO-set Tribute to Galileo Galilei bestaat uit 307 onderdelen. Met deze set bouw je een miniatuurversie van Galilei's werkkamer, compleet met een museumwaardig naamplaatje. Daarnaast bouw je ook een paar referenties aan zijn wetenschappelijke prestaties, zoals een kleine telescoop, een model van ons zonnestelsel en een kaart van de aarde. Deze verwijzingen weerspiegelen Galilei's bijdragen aan de wetenschap, zoals het verbeteren van de telescoop, het in kaart brengen van de maan en zijn werk met de heliocentrische theorie.

Vanaf 1 november kun je deze unieke LEGO-set scoren, maar je moet er wel snel bij zijn. De set wordt automatisch aan je bestelling toegevoegd bij een besteding van 130 euro of meer. Echter, de voorraad is beperkt en dit soort speciale sets zijn vaak al binnen enkele dagen uitverkocht in de LEGO Store. Dus als je deze set graag wilt hebben, is het verstandig om alvast te bedenken wat je voor die 130 euro wilt kopen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.