Maastrichts biotechbedrijf revolutioneert productie menselijk weefsel

SSara 21 september 2023 21:47

ReGEN Biomedical, een Maastrichts bedrijf, heeft een baanbrekende productielijn ontwikkeld voor betaalbare en gestandaardiseerde productie van menselijk weefsel. Deze innovatie kan van grote waarde zijn voor patiënten met aandoeningen zoals diabetes en nierziekten, en kan bovendien dierproeven voor medicatietesten overbodig maken.

Revolutionaire productielijn maakt weefselproductie goedkoper

ReGEN Biomedical heeft een productielijn ontwikkeld die menselijk weefsel van gestandaardiseerde kwaliteit kan produceren. Dit betekent een grote doorbraak, aangezien vroeger weken nodig waren om weefsel voor een patiënt te maken, wat een kostbaar en tijdrovend proces was. Deze nieuwe productiemethode zorgt ervoor dat de behandeling van aandoeningen zoals diabetes en nierziekten veel betaalbaarder wordt.

Opschalen van productie maakt genezing betaalbaarder

Jaren van onderzoek en ontwikkeling, gefinancierd door Europese en Nederlandse subsidies, hebben geleid tot deze doorbraak. De nieuwe productiemethode van ReGEN Biomedical maakt de productie van menselijk weefsel niet alleen goedkoper, maar ook toegankelijker, waardoor genezing voor vele patiënten betaalbaarder wordt. Dit is een echte game-changer in de gezondheidszorg.

Minder dierproeven door testen op menselijk weefsel

Naast het potentieel om de behandeling van diverse aandoeningen betaalbaarder te maken, heeft de productie van menselijk weefsel nog een belangrijke toepassing. Dit weefsel kan namelijk worden gebruikt om medicijnen te testen, waardoor dierproeven niet meer nodig zijn. Dit is niet alleen ethisch wenselijk, maar kan ook leiden tot nauwkeurigere testresultaten.

Naast de wetenschappelijke en gezondheidsvoordelen, hoopt ReGEN Biomedical ook economische voordelen te bieden. Het bedrijf streeft ernaar om een aanjager te worden van de regionale economie in Maastricht en wil samenwerken met andere bedrijven en afgestudeerde studenten van de lokale universiteit. Deze samenwerkingen kunnen leiden tot meer werkgelegenheid en verdere groei in de regio.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.