NASA's ruimtesonde gaat een met goud gevulde asteroïde van 10 triljoen dollar onderzoeken

SSara 21 juli 2023 19:04

NASA maakt zich op voor de lancering van een ruimtesonde die een metaalrijke asteroïde gaat bestuderen. De asteroïde, die goud, nikkel en ijzer bevat, wordt geschat op een waarde van 10 triljoen dollar.

Lancering gepland voor metaalrijke asteroïde

De lancering van deze bijzondere ruimtesonde is gepland voor oktober. Het vaartuig is bestemd voor de studie van een asteroïde die rijk is aan metalen zoals goud, ijzer en nikkel. De geschatte waarde van deze metalen in de asteroïde kan oplopen tot 10 triljoen dollar, wat de missie enorm belangrijk maakt voor zowel wetenschappelijke als economische doeleinden.

Het Jet Propulsion Lab van NASA heeft een uitgebreide test van de vluchtsoftware op de ruimtesonde voltooid. Dit is een belangrijke stap voorwaarts, gezien er in 2022 nog een lancering werd uitgesteld wegens problemen met de software. Nu met de succesvolle installatie van de geteste software, zijn de vooruitzichten voor de oktoberlancering veelbelovend.

Wetenschappelijk doel van NASA's missie

Ondanks de potentieel enorme economische waarde van de metaalrijke asteroïde, is NASA's missie puur wetenschappelijk. Het hoofddoel is om meer te leren over de kern van planeten en om inzicht te krijgen in hoe planeten worden gevormd. Deze missie kan ons begrip van deze processen aanzienlijk verbeteren.

Impact van ruimtemineralen op aardse economie

Hoewel de potentieel hoge waarden van asteroïde-mineralen een lucratieve toekomstige business kunnen zijn, kan het niet noodzakelijkerwijs leiden tot een nieuwe generatie miljardairs. Dat komt omdat een plotselinge instroom van deze waardevolle mineralen vanuit de ruimte de prijzen op aarde waarschijnlijk drastisch zou verlagen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.