Nieuwe manier om zonlicht efficiënter om te zetten in waterstof ontdekt

SSara 30 juli 2023 16:41

Onderzoekers van de Rice University hebben een innovatieve manier ontdekt om zonlicht efficiënter dan ooit om te zetten in waterstof. De techniek maakt gebruik van halogenide perovskiet halfgeleiders en een elektrokatalysator, en belooft duurzaam, kosteneffectief en schaalbaar te zijn.

Nieuwe manier voor efficiënte omzetting van zonlicht

Een team onderzoekers van de Rice University in Houston heeft een baanbrekende manier ontdekt om zonlicht op een efficiëntere manier om te zetten in waterstof. De sleutel tot hun succes? Een combinatie van halogenide perovskiet halfgeleiders en een elektrokatalysator. Dit heeft geleid tot een oplossing die niet alleen duurzaam is, maar ook kosteneffectief en op grote schaal kan worden toegepast. Dit zou een game changer kunnen zijn voor het gebruik van zonne-energie.

Het team heeft een fotoreactor ontwikkeld die zonlicht simuleert. Hierdoor kunnen watermoleculen worden opgesplitst en omgezet in waterstof. Dit proces kan de productie van groene waterstof, een schone en duurzame energiebron, aanzienlijk versnellen en efficiënter maken. Het is een belangrijke stap op weg naar een duurzamere toekomst.

Record-efficiëntie in omzetting van zonlicht

Het onderzoek heeft geleid tot een recordbrekende efficiëntie van 20,8% in de omzetting van zonlicht in waterstof. Dit maakt de technologie een belangrijke vooruitgang in het veld van schone energie. Het betekent dat we meer energie kunnen halen uit elke straal zonlicht, wat de mogelijkheden voor zonne-energie aanzienlijk vergroot.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.