Perseverance vindt 'avocado' op Mars, maar niet echt

MMatthijs 21 september 2023 13:52

De Marsrover Perseverance van NASA heeft weer eens de aandacht getrokken met een hilarische foto. Dit keer lijkt er een avocado te zien op de rode planeet. Maar is het echt een avocado of weer een truc van ons brein?

Perseverance fotografeert 'avocado' op Mars

De Marsrover Perseverance, uitgerust met meerdere camera's, heeft op 8 september een interessante foto weten te schieten. De foto toont een object dat sterk lijkt op een avocado, een voedselitem dat tegenwoordig bijna overal te vinden is. Niet alleen bij ons op aarde, maar nu ook op Mars? Dat zou je haast denken als je de foto ziet die NASA onlangs heeft onthuld.

Zoektocht naar leven op Mars

Perseverance is niet alleen een getalenteerde fotograaf, maar ook een belangrijke wetenschapper. De rover rijdt momenteel door de Jezero-krater op Mars, op zoek naar tekenen van (vergaan) leven. Tijdens deze missie verzamelt hij bodemmateriaal en stenen die later op aarde kunnen worden onderzocht. Helaas, de 'avocado' die we op de foto denken te zien is in werkelijkheid een steen. Missie avocado is dus niet geslaagd.

Blijkbaar hebben we een rijke fantasie als het om de foto's van Perseverance gaat. Dit is namelijk niet de eerste keer dat de rover een object op de rode planeet spot dat ons bekend voorkomt. Eerder dit jaar schoot hij een foto van een gigantische donut, een haaienvin, een krabbenknipper en zelfs een 'kat'. Hoewel deze objecten onze verbeelding prikkelen, zijn het uiteindelijk gewoon stenen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.