Planetoïde Bennu monster onthult water en koolstof moleculen

SSara 15 oktober 2023 10:56

Na een expeditie van zeven jaar heeft NASA de inhoud van een monster genomen van planetoïde Bennu geanalyseerd. De ontdekking van water- en koolstofmoleculen in het monster kan ons inzicht bieden in de oorsprong van het water op aarde en de vroege geschiedenis van ons zonnestelsel.

Zeven jaar durende NASA-expeditie

De expeditie van zeven jaar, uitgevoerd door de NASA, heeft geresulteerd in de analyse van een monster dat genomen is van de planetoïde Bennu. De OSIRIS-REx werd in 2016 gelanceerd en verzamelde ongeveer 250 gram stof en steentjes van de rotsbodem van de planetoïde.

Bouwstenen van het leven gevonden

Een van de belangrijkste bevindingen van deze expeditie is dat het monster van de planetoïde Bennu water- en koolstofmoleculen bevat. Deze moleculen zijn de bouwstenen van leven zoals wij dat kennen, en hun aanwezigheid is een spannende ontdekking voor de wetenschap.

Het verzamelde monster, dat het grootste is dat we ooit van een planetoïde hebben gehad, kan ons significante kennis bieden over potentieel bedreigende planetoïden en over de geschiedenis van ons zonnestelsel. Dit draagt bij aan ons begrip van zowel onze kosmische omgeving als ons eigen verleden.

Oorsprong van aards water

Het onderzoek naar het verzamelde monster, met name naar de waterhoudende kleimineralen, kan nieuwe inzichten bieden over de oorsprong van het water op aarde. Dit kan ons helpen te begrijpen hoe de oceanen mogelijk zijn gevormd en waar het water op aarde vandaan komt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.