'Ring van Vuur': Zonsverduistering fascineert Noord- en Zuid-Amerika

MMatthijs 14 oktober 2023 23:06

Miljoenen mensen in Noord- en Zuid-Amerika hebben een zonsverduistering, ook wel 'Ring of Fire' genoemd, kunnen zien. De zonsverduistering was zichtbaar in meerdere landen en NASA deed via livestream verslag.

Zonsverduistering boeit miljoenen

Er was een zonsverduistering zichtbaar in vele delen van Noord- en Zuid-Amerika en deze werd op indrukwekkende wijze omschreven als de 'Ring of Fire'. Dit fenomeen verwijst naar de zichtbare gloed van zonlicht rond de randen van de maan tijdens de verduistering. Het was een spectaculair schouwspel dat miljoenen mensen konden aanschouwen.

NASA's livestream presenteert het fenomeen

De zonsverduistering was duidelijk zichtbaar in de Verenigde Staten en Mexico. Ondanks bewolking in bepaalde gebieden zoals Oregon, waar het even duurde voordat het spektakel zichtbaar werd op de livestream van NASA, was de algehele reactie positief. In plaatsen als Albuquerque in New Mexico, waar het weer helder was, konden de tienduizenden toeschouwers uitgebreid genieten van het natuurfenomeen.

Het was een dubbele traktatie voor de bezoekers van het luchtballonfestival in Albuquerque. Naast het natuurlijke fenomeen creëerden de eigenaren van de luchtballonnen hun eigen 'ring van vuur' met behulp van de branders van de ballonnen. Dit zorgde voor een extra unieke ervaring voor de toeschouwers.

Baan van de zonsverduistering trekt over Amerika

De baan van de verduistering was vooral zichtbaar over staten als Californië en Texas, en dan verder over de Golf van Mexico richting Colombia en Brazilië. Het pad van de verduistering liep dwars door Amerika, waardoor een groot publiek van dit fenomeen kon genieten.

Het goede nieuws is dat er in april weer een zonsverduistering te zien zal zijn in Noord- en Zuid-Amerika. Net zoals deze keer, begint de verduistering in Mexico en trekt deze in de tegenovergestelde richting over dezelfde regio's. Hoewel de verduistering niet zichtbaar zal zijn in ons land, kunnen we nog steeds genieten van de beelden via de livestream van NASA.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.