Ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic maakt tweede toeristische ruimtevlucht

SSara 10 augustus 2023 11:07

Ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic maakt vandaag voor de tweede keer een vlucht naar de rand van de ruimte met betalende klanten. Aan boord bevinden zich onder meer een moeder en dochter die via een prijsvraag tickets wisten te bemachtigen.

Virgin Galactic's tweede ruimtevlucht

Voor de tweede keer neemt Virgin Galactic betalende klanten mee in hun raketvliegtuig naar de rand van de ruimte. De eerste vlucht, die eind juni plaatsvond, verliep zonder problemen. Aan boord waren toen onder meer drie Italianen die onderzoek uitvoerden. Deze tweede vlucht is minder gericht op wetenschap, maar draait meer om ruimtetoerisme.

Hoe het raketvliegtuig werkt

Het raketvliegtuig van Virgin Galactic is een uniek ontwerp. Het bestaat uit twee grote rompen met daartussen een raketvliegtuigje. Dit wordt eerst naar een hoogte van vijftien kilometer gebracht. Van daaruit gaat het in zijn eentje als een speer omhoog, tot het een hoogte van tachtig kilometer, of vijftig mijl, bereikt. Dit is volgens NASA het punt waar de ruimte begint.

Winnaars van de prijsvraag vliegen mee

Twee van de passagiers aan boord van deze ruimtevlucht zijn een moeder en dochter die hun tickets wonnen via een prijsvraag. De voorbereiding voor zo'n vlucht is vrij beperkt. Passagiers hoeven niets aan boord te bedienen, maar moeten wel bekend zijn met de noodprocedures en voorbereid zijn op het gevoel van gewichtloosheid.

Het raketvliegtuig wordt door een draagvliegtuig gelanceerd, waardoor weersomstandigheden minder invloed hebben op de lancering dan bij traditionele raketlanceringen. Als alles volgens plan verloopt, stijgt de tweede commerciële ruimtevlucht van Virgin Galactic vanmiddag op.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.