Succesvolle transplantatie van varkensnier in menselijk lichaam na tweemaanden proefperiode

SSara 15 september 2023 00:46

Een team van wetenschappers heeft succesvol een genetisch gemodificeerde varkensnier getransplanteerd in een menselijk lichaam. De missie van dit experiment was om het tekort aan donororganen te verminderen, en de resultaten stemmen de onderzoekers optimistisch voor de toekomst.

Experiment met varkensniertransplantatie

Het experiment is onderdeel van een groter onderzoek om het tekort aan menselijke donororganen te verminderen. De varkensnier werd genetisch gemodificeerd om afstoting door het menselijk lichaam te voorkomen. Dit baanbrekende onderzoek kan in de toekomst levens redden door het mogelijk te maken om dierlijke organen te transplanteren in mensen die dringend een nieuw orgaan nodig hebben.

Tekort aan donororganen

De behoefte aan orgaandonoren is niet nieuw, maar de mogelijkheid om dierlijke organen te gebruiken zou de druk op deze wachtlijsten aanzienlijk kunnen verminderen. Hoewel er nog veel uitdagingen zijn om te overwinnen, biedt deze studie hoop aan de vele mensen die wanhopig wachten op een transplantatie.

Ondanks enkele tekenen van afstoting in de late stadia, vertoonde de varkensnier over het algemeen een goede functionaliteit. Dit wijst op het potentieel voor verder onderzoek en de mogelijkheid om dergelijke transplantaties in de toekomst vaker te laten plaatsvinden. De uiteindelijke resultaten van het onderzoek zullen in de komende maanden worden gepubliceerd.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.