Unieke kans: Komeet Nishimura na 437 jaar zichtbaar in West-Friesland

SSara 16 september 2023 16:36

Een zeldzame gebeurtenis zal plaatsvinden voor de vroege vogels onder ons. De komeet Nishimura, die slechts eens in de 430 tot 440 jaar voorbij onze planeet scheert, zal bij helder weer zichtbaar zijn in West-Friesland.

Nishimura's zeldzame verschijning

Een uitzonderlijke gebeurtenis staat op het punt ons te verbazen. De komeet Nishimura, vernoemd naar de Japanse ontdekker Hideo Nishimura, maakt zijn zeldzame verschijning in onze nachtelijke hemel. Deze bijzondere komeet heeft een omlooptijd van 430 tot 440 jaar en zal rond 05:30 uur dichtbij de aarde komen, met een veilige afstand van ongeveer 120 kilometer. Een geweldige kans voor sterrenkijkers en astronomie-liefhebbers om dit unieke verschijnsel te aanschouwen.

Komeet Nishimura zichtbaar in West-Friesland

Theo Mulder, van de Volkssterrenwacht Orion, bevestigt dat dit natuurwonder zichtbaar zal zijn in West-Friesland. Theo geeft aan dat het mogelijk zou zijn om de komeet met het blote oog te zien, maar de aanwezigheid van een verrekijker zou het zicht aanzienlijk verbeteren. Hoewel de komeet en de aarde een relatief grote afstand delen, zal het verschijnen als een lichte streep in de hemel.

Voor de beste visuele ervaring adviseert Theo Mulder om te staan op een groot open stuk grond. De locatie van de Volkssterrenwacht Orion, gelegen in het Streekbos, is niet ideaal voor het bekijken van de komeet. Daarnaast benadrukt hij dat het weer ook een doorslaggevende factor kan zijn in de zichtbaarheid van de komeet.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.