Verander je smartphone in een telescoop met Hestia

SSara 19 juli 2023 19:42

Een Frans bedrijf, Vaonis, heeft een mini-telescoop ontwikkeld, genaamd Hestia, die je aan je smartphone kunt koppelen om sterren en planeten te bekijken. De mini-telescoop, die lichter is dan een half kilo, belooft sterrenkunde toegankelijker te maken voor het grote publiek.

Smartphone als je eigen telescoop

Vaonis, het bedrijf van de Fransman Cyril Dupuy, heeft een mini-telescoop ontwikkeld die je aan je smartphone kunt koppelen. Deze telescoop, genaamd Hestia, is ontworpen om sterrenkunde toegankelijker te maken voor iedereen. Door de kracht van de huidige smartphone-technologie te gebruiken, heeft Vaonis een telescoop gecreëerd die niet alleen betaalbaar, maar ook eenvoudig in gebruik is.

Hestia: de mini-telescoop

Hestia is lichtgewicht, met een gewicht van slechts een halve kilo, en heeft ongeveer de afmetingen van een boek. Het apparaat is uitgerust met zes lenzen die licht van de sterren opvangen en naar de bovenkant van het apparaat leiden. Met behulp van magneten kun je je smartphone zo positioneren dat de cameralens in lijn is met het oculair van Hestia.

Het heelal ontdekken met Hestia

Volgens Dupuy is het met een goede smartphone mogelijk om een vergroting van 25 keer te halen met Hestia. De bijbehorende app helpt gebruikers bij het vinden van specifieke hemellichamen en toont informatie over wat je bekijkt. Dit maakt het voor gebruikers gemakkelijker om te navigeren en te leren over het heelal.

Om de productie van Hestia mogelijk te maken, heeft Dupuy een Kickstarter-campagne opgestart. Als de campagne succesvol is en er voldoende geld wordt ingezameld, kunnen geïnteresseerden een Hestia kopen voor ongeveer 130 euro. Deze prijs is exclusief een statief en verschillende handige filters.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.