Wetenschappelijk bewezen: 9 tips om als man aantrekkelijker te worden voor vrouwen

SSara 21 juli 2023 18:02

Blijkt dat jij net zo aantrekkelijk voor vrouwen bent als een cactus? Geen nood, er is hoop. Ontdek deze 9 wetenschappelijk onderbouwde tips die je kunnen helpen om je aantrekkelijkheid voor het vrouwelijk geslacht te vergroten.

Geuren: de onzichtbare aantrekkingskracht

Geuren hebben een grote invloed op onze zintuigen en kunnen zeker bijdragen aan aantrekkelijkheid. Een lekker ruikend parfum kan een lustopwekkende ervaring bieden, vooral als het gecombineerd wordt met aangename aanrakingen. Dit is geen willekeurig advies, maar een feit dat wetenschappelijk ondersteund is.

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar een constante glimlach kan je minder aantrekkelijk maken. Vrouwen kunnen dit als onderdanig zien en zelfs een beetje vrouwelijk. In plaats daarvan, probeer een beetje mysterieus te zijn. Een serieuzer gezicht kan vaak meer aantrekkelijk zijn.

De aantrekkingskracht van de baard

Volgens onderzoek vinden vrouwen een baard aantrekkelijk. Sterker nog, hoe langer de baard, hoe langer de relatie zou kunnen duren. Een goed onderhouden en nette baard is in ieder geval populairder bij vrouwen dan een volledig gladgeschoren gezicht.

Nee, je hoeft niet te klinken alsof je net drie pakjes sigaretten hebt gerookt, maar een diepere stem wordt vaak onbewust aantrekkelijker gevonden door vrouwen. Het is dus zeker geen slecht idee om die donkere tonen te benutten als je ze hebt.

Puppy's: de vrouwenmagneten

Het hebben van een puppy kan je imago aanzienlijk verbeteren. Het maakt je schattig en toont aan dat je voor iemand kunt zorgen. Let wel: een puppy wordt ook groot. Maar voor de profielfoto's op Tinder kan het een uitstekend idee zijn.

De kracht van rood

Rood triggert het onderbewustzijn bij vrouwen en staat voor seks en erotiek. Dus vergeet wat de modegoeroes zeggen, trek wat rood aan en maak een statement.

'Bad boy': een aantrekkelijk mysterie

Het is een beproefd cliché: vrouwen vallen voor bad boys. Nee, we promoten hier geen crimineel gedrag, maar een beetje 'bad' zijn kan je aantrekkelijkheid verhogen. Dit kan gaan van een nonchalante houding tot een beetje rebels zijn.

Snel praten kan nerveus overkomen, terwijl langzaam en bedachtzaam spreken je meer sexy en mysterieus kan maken. Dus neem je tijd en kies je woorden zorgvuldig.

V-vorm: de winnende lichaamsvorm

Laat je niet misleiden door de media die beweren dat 'dad bods' de nieuwe trend zijn. Ga voor een V-vorm: breed bovenlichaam, smaller onderlichaam. Dit is de vorm die vrouwen het meest aantrekkelijk vinden volgens onderzoek.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.